Sistemele de Supraveghere Video, sunt astazi mai utile si mai accesibile ca niciodata. Acestea reprezinta o solutie fiabila pentru supravegherea zonelor interioare sau exterioare a cladirilor si proprietatilor.
Securitatea completa a obiectivelor nu poate fi asigurata fara un Sistem de Supraveghere Videoeficient care sa permita atat monitorizarea in timp real a evenimentelor si persoanelor suspecte, cat si inregistrarea acestora, in scopul verificarilor ulterioare si furnizarii de inregistrari.
Aceste sisteme si-au dovedit eficienta in supravegherea fluxului de productie, ducand la eficientizarea activitatii. Stocarea informatiilor poate fi facuta local (pe hard disk) sau pe calculatoare aflate la distanta. Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de alarmala efractie sau cu cel de control acces si pontaj electronic, pentru cresterea eficientei.
Detectia de miscare este digitala si poate fi asociata cu evenimente ca apel telefonic de alarmare, declansare dispozitive de siguranta, etc. Pentru securitate, aplicatiile de supraveghere se pot parola. In functie de necesitatile de supraveghere si urmarire de la distanta se realizeaza diferite configuratii.
Vizionarea imaginilor se poate face de la orice calculator legat in reteaua locala, folosind un browser WEB, gen Internet Explorer, sau direct de pe orice smartphone in timp real prin Internet.
SUPRAVEGHERE VIDEO IP
Tehnologia digitala IP reprezinta viitorul in domeniul supravegherii video, inlocuind invechitul sistem video cu camere analogice, placi de captura sau DVR. Un sistem digital de monitorizare video ofera imagini de o claritate mult superioara si trebuie privit in principal ca si o unealta de management care ofera rapid informatii utile in luarea unor decizii corecte, in timp real, pentru toate procesele monitorizate.
Sistemele de supraveghere video IP ofera administratorilor posibilitatea controlului la distanta a afacerii, datorita transmisiei imaginilor in timp real prin Internet. Camerele IP ofera avantaje nete comparativ cu tehnologia analogica, in principal prin calitatea imbunatatita a imaginii si implicit cresterea numarului de detalii inregistrate.